Jump to content


Photo

ICMP : Request Timedout 50% losses


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Pwet

Pwet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 19 June 2012 - 03:55 AM

Hello !

I am testing your software and i have problem with icmp. I have 83 devices with icmp monitor and lot of time few monitor return result "Requested timed out 50% losses" but the device is always up. If i reload the monitor ping is ok. In one day it's lot of email notification for nothing who are send. I have changed timeout and number packets field but again few monitor are considered down.

Maybe I missed any configuration against this ?

Thanks

PS = sorry for my bad english

#2 Zak

Zak

    Administrator

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 712 posts
  • Gender:Male

Posted 25 June 2012 - 02:27 AM

Please follow the advice in this topic: http://www.softinven...p?showtopic=846
Softinventive Lab support

#3 Pwet

Pwet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 June 2012 - 04:13 AM

Please follow the advice in this topic: http://www.softinven...p?showtopic=846


Yes but this solution not solve the problem... Just ignore it. I think it's not normal that my device are considered "timed out" imo.

#4 Zak

Zak

    Administrator

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 712 posts
  • Gender:Male

Posted 26 June 2012 - 12:54 AM

It's just the logic of the probe that you have to take into account. It is programmed in a way that if there are to retries and one of them fails, the monitor becomes red. So it's better to set one retry, and set the alert to be sent after 5 (for example) consecutive red states (the option "N times in a row").
Softinventive Lab support




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users